La importància de l’odontopediatria

La salut dental dels xiquets es més important del que creguem.

L’odontopediatria es una rama de la’odontologia que no hauria de ser obviada a cap clínica dental. És important que la clínica estiga adecuada per a la visita dels més menudets, tant per a fer-los sentir còmodes a ells, com perquè l’odontòleg treballe adecuadament. Cal tindre en compte que les xifres d’affeció de càries entre els xiquets resulten preocupants en l’actualitat. Segons un estudi dut a terme pel Consell General de Dentistes i la Federació Dental Espanyola, 31 de cada 100 xiquets menors de 6 anys a Espanya sofrien de càries, i dels menors de 3 anys, 85 de cada 100 no han anat mai al dentista.

Esta situació és més complicada del que sembla, ja que estem parlant de la dentadura temporal, el que coneguem com a dents de llet, i la salut i desenvolupament de la qual acaben afectant la dentició definitiva. En esta etapa els problemes no són només les càries, també apareixen els primers passos dels problemes que puga tindre posteriorment el menudet.

No tractar a temps les càries en els xiquets i no transmete’ls uns hàbits de cura bucodental essencials pot provocar entre altres coses que en arribar la dentadura definitiva les càries passen a les peces noves, o que el xiquet no tinga els hàbits adequats de salut dental que protegisquen la seua dentadura.

Per evitar problemes majors, des de Cliniksalud Odontólogos animem a tots aquells que tinguen fills ambs menys de 9 anys a posar-se en contacte amb ells a través de la web o en qualsevol de les seues clíniques a Algemesí, Sueca o Sollana per a fer una revisió a les dents dels seus fills.